Caos al sistema educatiu. PQ?

Pilotes fora. Això és el que es fa des de cadascun dels sectors implicats, que no son pocs! Després del magnífics resultats obtinguts any rera any a l’informe PISA, els sindicats de professors s’han afanyat a demanar més inversió. És cert, en cal més (i també cal fer millor la que ja es fa). Però a mi em sembla que no és la única cosa que cal fer.

Tinc la sensació que falta un anàlisi un xic més profund dels perqués, ja que la situació actual no pot ser de cap manera causada només per la falta d’inversió.
M’agradaria fer referència a notícies que de tant en tant van apareixent a la premsa i que tothom que vagi llegint diaris de forma més o menys constant tindrà present. En els últims mesos hem pogut llegir que el nombre de separacions augmenta escandalosament a la nostra societat, fins al punt que ja es considera normal tenir fins a tres parelles estables al llarg de la vida. També hem llegit sobre l’augment de bodes entre parelles del mateix sexe i les seves reclamacions. Seguint aquest ritme s’acabarà imposant la definició americana de familia actual: grup de persones que comparteixen nevera.
Un altre tipus de notícia que apareix gairebé cada setmana és la detenció de menors per fumar porros al carrer. M’agradaria saber quants adolescents ja han passat per aquesta situació. Caldria unir a aquest apartat les dades de consum de drogues i alcohol que semestralment es publiquen als mitjans i que a mi em fan esgarrifar. Però no pas més que les dades d’embarassos de noies entre 13 i 18 anys. Per cert, em deixo el nombre escandalós de píndoles del dia després que es reparteixen sense cap mena de control ni informació als pares, que com els professors cada com tenen menys drets i sembla que menys autoritat. Fins i tot hi han pares condemnats per intentar corregir els seus fills! No vull pas justificar cap mena d’agressió, però potser tampoc cal passar-se de la ratlla. El que es podria fer és intentar donar recursos als pares pq no arribin massa tard a l’hora d’educar els fills.
Si als fills no se’ls posa límits de petits, quan ja tenen 15 anys volen sortir cada dissabte fins a les 5 de la matinada, fumar el que vulguin (maria, que és més sa i natural), beure el que aguantin (molts cops no agunaten i acaben beguts), lligar (avui dia significa follar“, no festejar una noia) i fer el que els doni la gana, qué caram! és el seu cos i la seva vida, tu! Per qué els ha de dir res ningú? Segurament ja hem fet tard i si ens passem amb la disciplina, al jutjat!
Si posem en una coctelera tots els punts anteriorment esmentats, juntament amb la LOGSE i la seva promoció automàtica per erradicar el fracàs escolar, la manca d’esforç personal i algun altre ingredient que jo em deixo però que el lector segur que tindrà present (els comentaris seran com sempre benvinguts), tenim la societat actual, en la qual un adolescent per poder tirar endavant ha de ser gairebé un heroi.
Anuncis
  1. #1 by JVC on 16/01/2008 - 7:02 PM

    Caram, Josep Maria! T’has deixat anar, oi? Estic d’acord amb tu que els factors que hi incideixen són múltiples i que l’educació necessita actuacions polièdriques i sostingudes. Ben segur que la vaga convocada pels sindicats de la pública contra les bases de la futura Llei Catalana d’Educació prevista per al proper dia 14 de febrer no hi ajudarà gaire.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: